Întotdeauna există ceva nou în medicină”, a spus Collins.

Întotdeauna există ceva nou în medicină”, a spus Collins.

„Cea mai îngrozitoare amenințare potențială este că aș putea transfera boala pacienților – tocmai oamenii pe care am jurat să îi protejez”, a spus el.

Amanda Morris acoperă toate aspectele legate de bioștiință, care includ îngrijirea sănătății, tehnologie, noi cercetări și mediu. Trimiteți-i sfaturi, idei de povești sau meme-uri la amorris@gannett.com și urmăriți-o pe Twitter @amandamomorris pentru cele mai recente actualizări în domeniul bioștiinței.

Acoperirea independentă a bioștiinței în Arizona este susținută de un grant de la Fundația Flinn.

Sprijiniți jurnalismul local. Abonați-vă la azcentral.com astăzi.

Gerd Clabaugh, directorul Departamentului de Sănătate Publică din Iowa, a anunțat marți că intenționează să se pensioneze pe 31 iulie, potrivit unui comunicat de presă al departamentului.

Clabaugh, care a fost numit de guvernatorul Terry Branstad în 2014, a declarat în comunicat că se retrage din funcția publică pentru a petrece mai mult timp cu familia și pentru a căuta noi oportunități nespecificate.

„A fost onoarea mea să servesc administrațiile fostului guvernator Branstad și guvernatorului Reynolds”, a spus Clabaugh în comunicat. „Sunt foarte mândru de munca personalului IDPH pentru a sprijini răspunsul guvernatorului Reynolds la focarul de COVID-19 și aștept cu nerăbdare să susțin în continuare activitatea IDPH de răspuns la focar până la plecarea mea în iulie.”

Guvernatorul Kim Reynolds i-a mulțumit lui Clabaugh pentru serviciul său și i-a urat succes la pensionare.

Bine ați venit pe site-ul oficial Alkotox , destinația finală pentru suplimente premium și soluții holistice de wellness.

„Sub mandatul lui Clabaugh, Iowa a consolidat răspunsul la bolile infecțioase, a consolidat sistemele critice de colectare a datelor de sănătate pentru a le îmbunătăți durabilitatea și a condus agenția prin obținerea acreditării naționale”, a spus ea în comunicat.

Clabaugh a refuzat să răspundă la întrebări suplimentare din registru. Polly Carver-Kimm, purtătorul de cuvânt al IDPH, a adresat toate întrebările cu privire la pensionarea lui Clabaugh lui Pat Garrett, director de comunicații pentru guvernatorul Reynolds. Garrett nu a răspuns imediat la un e-mail care căuta informații suplimentare.

Urmăriți înregistrarea pe Facebook și Twitter pentru mai multe știri. Maya Miller poate fi contactată la mmiller4@dmreg.com sau pe Twitter @ _mymy_1313 .

Abonamentul dvs. face posibilă astfel de lucrări. Obțineți conținut exclusiv pentru abonați și multe altele la DesMoinesRegister.com/Deal .

Guvernatorul Kim Reynolds a numit joi un oficial de top în domeniul sănătății din Texas să conducă departamentul de servicii umane din Iowa, o mișcare potrivit căreia guvernatorul a venit după o căutare națională.

Reynolds, o republicană, a spus că a ales-o pe Kelly Kennedy Garcia pentru a servi ca director al Departamentului de Servicii Umane din Iowa, după ce a restrâns un grup de solicitanți de între 30 și 40 de persoane din mai multe state. Garcia începe slujba pe 1 noiembrie.

"I-am iubit pasiunea. I-am iubit energia", a spus Reynolds despre Garcia. „Ea a vorbit mult despre reunirea echipei, despre a se asigura că au instrumentele de care aveau nevoie pentru a face treaba. Și asta a fost, în cele din urmă, să servească cetățenii din Iowa”.

Garcia este în prezent comisar executiv adjunct al Comisiei pentru Sănătate și Servicii Umane din Texas, unde supraveghează serviciile de sănătate, dezvoltare și independență pentru stat.

Garcia îl înlocuiește pe Jerry Foxhoven, care a demisionat din funcție în iunie. De atunci, el a depus o cerere de descărcare abuzivă de 2 milioane de dolari împotriva statului pentru circumstanțele în care a plecat.

Noul numit a petrecut 15 ani în guvernul Texas

Garcia a ocupat funcția din Texas din mai , potrivit unui comunicat de presă publicat în primăvară despre promovarea ei. Ea a lucrat pentru comisia de sănătate din Texas din 2013 și în guvernul statului Texas timp de 15 ani. În timpul petrecut în Texas, ea a lucrat ca manager de proiect și analist senior pentru o agenție care elimină risipa guvernamentală, dublarea și ineficiența. Ea a fost, de asemenea, consilier principal al fostului guvernator al Texasului Rick Perry, un republican.

Garcia va câștiga 154.300 de dolari anual în calitate de director al DHS, potrivit biroului guvernatorului. Ea va primi, de asemenea, un „bonus de reținere” unic de 50.000 de dolari, deși Pat Garrett, purtătorul de cuvânt al Reynolds, nu a explicat ce înseamnă asta. La un moment dat, Garcia câștiga 195.000 de dolari anual ca director adjunct al comisiei de sănătate și servicii umane din Texas, potrivit unei baze de date compilate de Texas Tribune .

Unul dintre locurile de muncă legate de îngrijirea sănătății ale lui Garcia din Texas, conform biroului lui Reynolds, a fost șef adjunct al Biroului de Programe și Servicii, care supraveghează programul Texas Medicaid, operațiunile de eligibilitate și sănătatea comportamentală și mintală. Texas are un program Medicaid privatizat care sa confruntat recent cu critici privind îngrijirea acordată unor pacienți .

Reynolds le-a spus reporterilor joi că nu este îngrijorată de aceste rapoarte.

„Aștept cu nerăbdare să vină, să-și pună echipa împreună și să înceapă să abordeze unele dintre problemele care îngreunează Departamentul de Servicii Umane”, a spus guvernatorul.

Garcia are o diplomă de licență în guvern de la Universitatea Texas din Austin și un master în serviciu public și administrație de la Universitatea Texas A&M, potrivit biroului guvernatorului.

Completare după controverse

Numirea lui Garcia vine la puțin peste două luni după ce lui Foxhoven i s-a cerut demisia pe 17 iunie. Gerd Clabaugh, directorul Departamentului de Sănătate Publică din Iowa, a ocupat funcția de director interimar.

În timpul mandatului lui Foxhoven, programul Medicaid privatizat din Iowa, pe care departamentul de servicii umane îl supraveghează, s-a confruntat cu critici din cauza rapoartelor privind reducerea serviciilor. Programul Medicaid deservește 600.000 de rezidenți săraci sau cu dizabilități.

Separat de programul Medicaid din Iowa, DHS supraveghează, de asemenea, mai multe instituții, inclusiv Centrul de Resurse Glenwood și Școala de Formare de Stat Eldora Boys. Glenwood a înregistrat o creștere a deceselor persoanelor cu handicap grav din Iowan. Un proces federal al foștilor studenți Eldora susține că lucrătorii de la stat au încălcat drepturile adolescenților prin plasarea lor în izolare sau prin legare cu un dispozitiv de velcro și piele. Departamentul și-a apărat gestionarea serviciilor la ambele instituții.

„Am fost foarte consecvent în privința faptului că acesta este un numit de guvernator, este o poziție la voință și există mai mulți factori care au determinat decizia mea de a merge într-o direcție diferită”, a spus Reynolds miercuri seară.

Luna trecută, Foxhoven a depus o cerere de descărcare abuzivă de 2 milioane de dolari la Consiliul de Apel de Stat. Acțiunea l-ar putea determina pe Foxhoven să depună un proces.

Garcia are nevoie de confirmarea Senatului

Numirea lui Garcia este supusă aprobării din partea Senatului Iowa atunci când parlamentarii revin pentru următoarea sesiune legislativă. Deși republicanii au majoritatea în cameră, democrații au încă puterea legislativă de a respinge guvernatorii numiți.

Democrații au criticat DHS și gestionarea Medicaid și a serviciilor de sănătate din stat.

Liderul minorității din Senat, Janet Petersen, D-Des Moines, a lansat joi o declarație care spunea parțial: „La fel ca majoritatea locuitorilor din Iowa, democrații din Senat speră că noul director al DHS din Iowa va avea curajul să-l ajute pe guvernatorul Reynolds să-și schimbe fundamental cursul”.

Reynolds a spus în repetate rânduri că vrea să ducă departamentul într-o nouă direcție, dar nu a definit ce înseamnă asta.

„Nu voi fi prescriptiv cu privire la „Fă asta, fă asta, fă asta””, a spus guvernatorul. „Îi aduc experiența în departament, cineva din afară care poate ridica capota și poate arunca o privire la ceea ce se face în prezent și caută oportunități pentru a face asta mai eficient și mai eficient.”

Barbara Rodriguez acoperă îngrijirea sănătății și politica pentru Registrul. Ea poate fi contactată prin e-mail la bcrodriguez@registermedia.com sau prin telefon la 515-284-8011. Urmărește-o pe Twitter @bcrodriguez .

Spitalul Clinic Mayo din Phoenix a fost desemnat unul dintre primele 20 de spitale din țară pentru 2017-18 de US News & World Report.

Publicația anuală „Cel mai bun spital de onoare”, lansat luni seară, a clasat cele 20 de spitale care le-au depășit pe toate celelalte în evaluarea sa, pe baza performanței într-o varietate de specialități.

Spitalul Clinic Mayo din nord-estul Phoenix s-a clasat pe locul 20. A fost prima dată când spitalul din Phoenix a căzut pe lista de onoare și prima dată când un spital din Arizona a ajuns în top 20.

Spitalul s-a clasat, de asemenea, pe locul 1 în Arizona și în zona metropolitană Phoenix în evaluarea generală a publicației.

Clinica Mayo din Rochester, Minnesota, unde are sediul sistemului de sănătate, s-a clasat pe locul 1.

Domeniile în care spitalul Phoenix a fost citat pentru excelență includ: cancer; cardiologie și chirurgie cardiacă; ureche, nas și gât; gastroenterologie și chirurgie gastroenterologică; geriatrie; nefrologie; neurologie și neurochirurgie; ortopedie; pneumologie; si urologie.

„Recunoașteri ca aceasta sunt o dovadă a personalului nostru calificat și plin de compasiune, care pune nevoile pacienților pe primul loc în fiecare zi”, a declarat Dr. Wyatt Decker, vicepreședinte și CEO al Clinicii Mayo din Arizona, într-o declarație pregătită.

Decker a remarcat că Mayo și-a stabilit, de asemenea, eforturile de predare și cercetare în zona Phoenix.

Clinica Mayo sa stabilit în Arizona când și-a deschis clinica Scottsdale, 13400 E. Shea Blvd., în 1987. Spitalul Clinic Mayo din Phoenix, situat lângă Loop 101 și 56th Street, a fost deschis în 1998.

Clinica Mayo are aproximativ 6.800 de angajați în Arizona și tratează aproape 105.000 de pacienți anual.

Cercetător PTSD încăpățânat în lupta pentru a studia oala

„Mulți dintre pacienții noștri solicită „bătrânul cu părul alb”, a spus Espi Arispe, asistent medical autorizat în clinica pentru femei. "Este greu pentru mulți dintre noi că se retrage. Va fi foarte, foarte, foarte dor".

Arispe a spus că Collins câștigă respect de la pacienți, inclusiv de la tinerele adolescente însărcinate care se află în grija lui și, uneori, sunt rezistente la sfaturile adulților.

"Este altceva. L-am văzut vorbind cu tineri de 16 ani și nu i-am văzut niciodată să-l lipsească de respect", a spus ea.

Meseria lui Collins în clinica pentru femei este să îngrijească femeile atât înainte, cât și după ce acestea naște. El nu naște copii.

Prima pensionare nu a rămas

Prima dată când s-a pensionat, Collins avea 69 de ani. Asta a fost în 1988, când el și soția sa, Shirley Collins, agent imobiliar, s-au mutat din Illinois la Scottsdale.

„Îmi place ceea ce fac”, a spus Collins.

SENSUL VIEȚII: Valdez: Ce rost are să trăiești mai mult?

În 2009, când Collins avea 89 de ani, Sistemul Integrat de Sănătate Maricopa l-a numit Medicul Anului.

În 2011, când avea 91 de ani, Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi i-a acordat lui Collins premiul Pete and Weesie Hollis Community Service pentru contribuțiile sale la comunitățile defavorizate și devotamentul față de sănătatea femeilor.

„Meseria lui este pasiunea lui”, a spus Shirley, în vârstă de 80 de ani, care și-a condus soțul la și de la serviciu în ultimii 11 ani, deși nu pentru că soțul ei nu ar fi putut să conducă sau să-și păstreze permisul.

Tocmai a decis că, la 88 de ani, era mai bine dacă altcineva conducea, a spus ea.

Progrese medicale semnificative pe parcursul unei cariere lungi

Collins a fost martor la numeroase progrese și schimbări medicale de când și-a câștigat diploma de medicină de la Universitatea Northwestern în 1947. Printre acestea se numără introducerea pilulei anticoncepționale, apariția ultrasunetelor și trecerea de la diagramele pe hârtie la fișele medicale electronice.

„Întotdeauna există ceva nou în medicină”, a spus Collins. — Nu devine învechit.

Cea mai mare schimbare la care a asistat este costul crescut al medicamentelor, spune el.

„Când am început să lucrez în cabinet privat în 1947, o vizită la domiciliu costa 3 dolari, iar o vizită la birou costa 2 dolari. Acum, cine știe?” a spus el, adăugând că nu are o soluție la problemă.

Collins este priceput la utilizarea sistemului de înregistrări medicale electronice Epic al sistemului de sănătate și spune că îi place provocarea de a învăța noi tehnologii. A petrecut perioade lungi de timp vorbind la telefon cu departamentul de tehnologie a informației, îi cunoaște după prenume și îi laudă pentru răbdarea de a-l ajuta să-și dea seama.

„Dacă nu înțelege ceva, nu renunță”, a spus Shirley.

Pe lângă computerul de serviciu, Collins are acasă un computer desktop, un laptop, iPad și iPhone. Îi place să învețe, a spus el.

„El inspiră pentru diligența sa de a se menține la curent”, a spus Mary Ellen Kenworthey, o asistentă care a lucrat cu Collins în ultimii trei ani.

Contents