Новости за 032010

Електронної ВМД – шляхом внесення до декларації за допомогою автоматизованої системи митного оформлення відповідної відмітки, засвідченої електронним цифровим підписом посадової особи митного органу, яка здійснила таку митну процедуру. Після виконання в установленому порядку митних процедур, пов’язаних з контролем за доставкою товарів, увезених на митну територію України за ПМД підприємствами з безперервним виробничим циклом та ввезених підприємствами періодичних видань, а також здійснення передбачених статтею 27 Митного кодексу України необхідних видів контролю, такі товари і видання можуть бути використані для виробництва або за призначенням. Аркуш з позначенням „1/6“ оформленої ПМД разом із дозволом, комплектом документів до неї та Реєстри товарів, ввезених на митну територію України за ПМД на умовах, визначених для підприємств з безперервним виробничим циклом або для періодичних видань (за формою, наведеною в додатку 2 до цього листа), зберігаються в окремій справі підрозділу митного оформлення, який здійснив оформлення ПМД. Порядок відбору зразків лікарських засобів для лабораторного аналізу під час здійснення державного контролю якості таких засобів, відповідно до якого відбір зразків проводиться за рішенням Держлікінспекції, а також державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, мм. При цьому Держспоживстандарт зазначив, що для цілей митного оформлення продукції (товару), яка одночасно є об’єктом окремих технічних регламентів та включена до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, достатнім є супровід такої продукції (товару) або декларацією про відповідність, або сертифікатом відповідності (свідоцтвом про визнання відповідності), до її виключення з Переліку. Про антикризові зміни в оподаткуванні при ввезенні товарів представників підприємств проінформувала начальник відділу митних платежів митниці Людмила Баховець.

До участі в цьому заході запрошені народні депутати України, голова Держкомпідприємництва, відповідальні працівники міністерств і відомств, підприємці, представники громадських організацій і засобів масової інформації. «Ми значно підвищуємо відповідальність митників за вчинені службові правопорушення, в тому числі недбалість чи бездіяльність, аж до кримінальної – окреслив Голова Служби системні зміни в кадровій політиці, – свавілля розпочинається з відчуття безкарності і цьому слід поставити край». Аналізуючи ефективність роботи митних органів, на нараді було констатовано її низький рівень на ряді митниць.

Какие меры предосторожности нужно соблюдать при хранении и транспортировке вышиванок

28) формування електронної копії Акта, внесення її до локальних баз даних митного органу та передання до ЄАІС Держмитслужби України”. Результати перевірки, які неможливо відобразити шляхом проставлення відповідної відмітки, зазначаються в графі 6.3.4 Акта. Акт складається посадовою особою ПМО, яка здійснила митний огляд, в паперовому примірнику від руки або з використанням засобів комп’ютерної техніки. До Акту вносяться відомості, передбачені його формою. Митне оформлення товарiв, що мiстять об’єкти права iнтелектуальної власностi, може бути призупинено митним органом відповідно до положень Роздiлу X Митного кодексу України. Департаменту декларування та митних режимів (Муратов І.М.) і Юридичному департаменту (Бабюк В.Л.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Справа розглядається у присутності керівника (уповноваженого представника) юридичної особи, яка притягується до відповідальності.

Запрошуємо Користувачів книжок МДП до участі в проекті та просимо, з метою відстеження якості надходження перших декларацій до Румунії, інформувати Асоціацію про їх відправлення засобами програми TIR-EPD. Таким чином, учасники Асоціації, що здійснюють перевезення товарів до/з Румунії або транзитом через її митну територію, вже можуть користуватись програмою TIR-EPD для подачі попередніх електронних декларацій без обмежень. Нами щойно одержано лист МСАТ яким повідомляється про авторизацію програми МСАТ TIR-EPD митними органами Румунії. Наявність у виробника ліцензій на імпорт, експорт спирту коньячного є підставою для включення його до реєстру. Інформація про виробника вноситься до реєстру протягом п’яти днів після видачі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається. У лютому 2010 року колективом Рівненської митниці забезпечено надходження до Державного бюджету доходів у сумі 30,5 мільйонів гривень, що на 18% (4,6 мільйона гривень) більше, ніж у лютому 2009 року.

В церемонії підписання Угоди також взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Сербія Недопас В.Ю. Зокрема, керівництвом митних адміністрацій було зазначено, що на сьогоднішній день співробітництво у митній сфері між Україною та Сербією здійснюється у рамках членства обох країн у Всесвітній митній організації. Сторонами було підкреслено, що набуття обома країнами членства у ВМО та приєднання до міжнародних митних конвенцій з митних питань, які є правовими інструментами міжнародного співробітництва, сприяє зміцненню партнерських стосунків та підвищенню ефективності співпраці Держмитслужби України та Митної адміністрації Сербії. В лютому експорт товарів здійснювався в 34 країни а імпортувалися товари з 49 країн. Найбільше товарів імпортувалося з Німеччини (19,% від загальної суми імпорту), Росії (13,7%), Польщі ( 11%), США (6,7%), Франції (6%), Білорусі (5,7%), а найбільше товарів експортувалося в Росію та Польщу (17%), Білорусь та Угорщину (8%), Словаччину (7%), Литву та Німеччину (5%).

В результаті цієї роботи Митна служба може збільшити надходження до державного бюджету щонайменше на 20 млрд. Делегація відвідала лабораторні приміщення та демонстраційний зал Управління зі зразками товарів, що переміщувались через кордон з порушенням митних правил. Підпункт 6.8 Порядку після слів „за нездiйснення” доповнити словами „або неналежне здійснення”. У разі направлення Запиту до підрозділу, зазначеного в абзаці другому цього підпункту, завершення виконання відповідної митної процедури покладається на такий підрозділ. Відмітки, встановлені підпунктом 6.3 цього Порядку, проставляються посадовою особою такого підрозділу, яка виконала цю митну процедуру. Запит ПМО до підрозділу, зазначеного в абзаці другому цього підпункту, направляється у випадку проведення відповідної митної процедури посадовою особою ПМО.

Державній митній службі та Державній податковій адміністрації узгодити протягом двох місяців строки передачі електронних вантажних митних декларацій з підтвердженням факту вивезення (пересилання) товарів за межі митної території України. Акти митного огляду товарів, переміщених за ПМД (у разі проведення огляду зі складенням акту) долучаються до ВМД. Підставою для пропуску товарів є наявність відповідних відомостей в електронній копії ПМД в ЄАІС Держмитслужби. Інші процедури митного контролю, встановлені пунктом 3 згаданого Порядку, при оформленні ПМД не виконуються. Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, аналіз якості нормопроектувальної https://www.poetrysuperhighway.com/psh/category/poets_of_the_week/page/2/ діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади показав, що відсоток погоджених Мін’юстом без зауважень проектів нормативно-правових актів у 2009 році становив лише 30%. Під час засідання були обговорені питання щодо стану виконання Плану заходів щодо виконання домовленостей, досягнутих під час четвертого спільного засідання Підкомітету №5 (Брюссель, 30 жовтня 2009 року). У засіданні Української частини взяли участь представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Державної митної служби України, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України а також Адміністрації Державної прикордонної служби України.