Звіт з виховної роботи в 10 класі за 1 семестр

Більшість учнів зараховані до школи ще з першого класу за бажанням батьків, у школі І ступеня навчалися в одному класі. У склянку налийте воду, а потім додайте каву. Поясніть дітям, що людина — це вода, а кава — це слова. Зверніть увагу, чи залишилась вода чистою і прозорою, коли додали каву. Запропонуйте висловити свою думку про аналогію між людиною та водою, кавою та словом. Зверніть увагу дітей на те, чи можна розділити каву та воду.

Організація виховання та згуртування учнівського колективу. Аналіз роботи та складання плану виховної роботи. Робота з тими хто запізнюється та виявлення причин відсутності учнів.

Запрошуємо до співпраці

Емоційність мовлення досягається комплексом певних умов. Живим, яскравим може бути тільки власне слово — слово, яке народжене творчою силою розуму лектора, глибокими знаннями викладеної проблеми, твердими переконаннями. Саме глибокізнання, ерудиція і впевненість лектора є головними умовами емоційної мовної діяльності. При цьому суттєву роль відіграє гарна дикція, тобто чисте звучання кожного звука, чітка вимова слів. Важливою умовою виразності мови є її темп та тональність. Інформація, яка надходить від лектора, повинна задовольняти «психологічні потреби» слухачів. Саме потреби, а не сьогоденні настрої даної аудиторії.

Програма «Нова українська школа» у поступі до цінностей

Наприклад, сім’я може використовувати час вечері, щоби «зловити» один одного в метушні дня. Або ж батьки можуть виділити час, щоби пограти в комунікативні ігри, такі як, наприклад, вибір конкретних тем для обговорення та надання кожному члену сім’ї можливості висловити свою думку. Важливо, щоб сім’я виділяла для цього час систематично, тоді спілкування буде плідним і повноцінним. Невербально батьки можуть продемонструвати дітям своє прийняття їх за допомогою жестів, міміки та інших несловесних форм зовнішнього вираження емоцій і почуттів. Батькам необхідно постаратись усунути такі прояви, як крик та імітована байдужість, коли вони не звертають увагу на своїх дітей. Така поведінка заважає ефективному спілкуванню. Батькам належить навчитись демонструвати своє прийняття тими способами, які їхні діти зможуть зрозуміти правильно.

Перед уроком приготуйте усе необхідне для роботи, щоб потім на уроці не витрачати час і не відволікатися. Учні проводять класні збори , де вирішують питання навчання , дисципліни та поведінки окремих учнів класу . Голови секторів контролюють роботу учнів на різних рівнях, допомагають. Взаємодопомога між однокласниками при хворобі та відсутності учнів на уроках. Взаємний інтерес класного керівника та учнів один до одного, повага учнів до класного керівника. Учні охоче беруть участь у громадському житті школи, активно вболівають за свій колектив, прагнучи не відставати від інших класів.

Учні проявляють інтерес до громадського життя, постійно беруть участь в виховних заходах класу, школи та села,проте в деяких учнів є розходження між словами та вчинками. Краще засвоюють інформацію, якщо її представлено у вигляді таблиці, графіка, схеми. У людей цього типу гарна зорова пам’ять , і для того, щоб запам’ятати новий матеріал, їм необхідно ретельно прочитати параграф, скласти план до нього або, якщо потрібно, намалювати схему. У моєму класі є неповні сім’ї та багатодітні.

Була продовжена робота зі зміцнення класного колективу, формування в учнів позитивного відношення до членів колективу. Також продовжено роботу з виховання в школярів пізнавальних інтересів, активності, самостійності й творчого відношення до навчання й підвищення на цій основі успішності. Розвиток особистості учнів не припиняється і в позаурочний час. Діти із задоволенням відвідують спортивні та танцювальні гуртки, факультативи, що значно впливає на формування їх інтересів, власного світогляду, визначає підбір оточення. Спостереження доводять, що в цілому оточення позитивно впливає на розвиток переважної частини учнів, хоча трапляються і деякі прикрі моменти.

Студент, розуміючи різницю у статусі, може ззовні прийняти вашу думку, але в глибині душі він залишиться на власних позиціях і, зрештою, в стані незадоволеності від спілкування. Батьки повинні постаратися звести до мінімуму свої спроби перервати дитину, поки вона буде висловлювати все, що вважає за потрібне. Вони можуть висловити своє схвалення, наприклад, за допомогою посмішки або дружнього дотику, але не переривати.

Такого взаємозв’язку є спілкування. Лише у спілкуванні із собі подібними людина пізнає найбільші цінності життя – дружбу і любов. Спілкування означає – прагнути до порозуміння, уникати ворожнечі. Із самого початку дотримуватись дружнього тону. Своїм стилем спілкування обрати партнерство.

Майже у всіх учнів розвинуте почуття відповідальності. Батьки, яким це вдається, показують своїм дітям, що вони захоплені й зацікавлені. Діти можуть за посиланням відчути прямо протилежний ефект, тобто що їхні батьки не зацікавлені в тому, що кажуть діти, якщо зоровий контакт установлений на мінімальному рівні.