Шрі-Ланка путівник по курортах, відпочинок на Шрі-Ланці 2018 на newstravel

Hoppers — місцеві млинці з рисової муки, які готуються на кокосовому молоці. Красиві зовні, але не вміють красиво співати – кричать. Раніше ми розповідали про нові правила подорожі до країн ЄС у 2022 році. Надішліть Ваші побажання та залиште свої контактні дані. Інтереси України на Шрі-Ланці представляє посольство України в Індії.

  • Цікаво, що в духовному плані місце стало каменем спотикання для індуїстів і буддистів.
  • Цей курорт є типовим для Азії мегаполісом, в якому сучасні хмарочоси поєднуються зі стародавніми храмами та колоніальними забудовами.
  • З ряду номерів відкривається чудовий краєвид на басейн або сад.
  • Готелі, розташовані неподалік, пропонують дістатися до Пиджеона на катері або орендувати човен за помірну плату.
  • В 30 кілометрах від Канді знаходиться знаменитий Храм Алувихара.

Ваддува — ще один цейлонський курорт, розташований поруч з Коломбо. Візитна картка цього містечка — шикарні кокосові пальми і дивовижні піщані пляжі. Тут зосереджена велика кількість готелів, торгових крамниць, ресторанів і кафе. На Ваддуве функціонує популярний центр підводного плавання. Любителі дайвінгу зможуть повною мірою оцінять красу місцевих океанських глибин. Всього в декількох кілометрах розташувалося інше курортне містечко — Калутара, відоме завдяки буддистського храму Гангатилака Віхар. Шрі-Ланка – це досить популярний варіант для відпочинку.

Музей килимів в Баку: історія, колекція, фото

Цей показник не залежить від місяця року й практично не міняється. Тому проводити час на пляжі буде комфортно весь рік. Шрі-Ланка давно асоціюється у мандрівників з цікавим відпочинком, який дозволить набратися https://chytomo.com/en/254-poets-from-around-the-world-publish-a-book-in-support-of-ukraine/ нових сил та відпочити. Він розташований поблизу острова Індостан та омивається теплими водами Індійського океану. Шрі-Ланка займає смугу в тропічному кліматі, завдяки цьому погода тут завжди тепла та волога.

де краще відпочивати на шрі ланці

Якщо це можливо, краще сісти справой боку поїзда, тут відкриваються найкращі види. Для туристів, охочих оглянути місцеві види, є спеціальні екскурсійні вагони з великими вікнами. Плато Хортон стало місцем проживання екзотичних комах, птахів і рослин. Але головною визначною пам’яткою є тварини — шакали, леопарди, олені, косулі і мавпи. Крім цього, Плато Хортон відомо багатометровим вертикальним урвищем із символічною назвою «Кінець світу».

Ми оперативно опрацюємо заявку і запропонуємо Вам тур Вашої мрії

Побачити різних мавп, крокодилів, пеліканів та інших жителів цієї екосистеми. Якщо говорити про клімат на острові, то варто відзначити, що відпочинок в Шрі-Ланці, буде вдалим в будь-який час року, але варто знати в який район острова і коли краще поїхати. Так, для півдня і заходу острова найсприятливішим часом для купання і заняття серфінгом є зимово-весняний період року. В цей час теплий океан і дощі бувають не так уже й часто. Острів повністю оточений водою, а значить в перспективі – в будь-якій його частині можна повноцінно відпочити на піщаному пляжі, але не все так просто. Більшою популярністю користується відпочинок на південно-західному узбережжі, та й в цілому до вибору курорту варто підійти грунтовно. Щоб відпочинок на Шрі Ланці пройшов на всі 100%, представляємо підбірку кращих курортів, готелів і карту їх географічного розташування.

Напої

Вертолітний база знаходиться в 15 кілометрах від столиці Шрі-Ланки. Звідси можна зробити виліт практично в будь-яку точку країни. Максимально допустима кількість туристів в салоні одного вертольота — чотири людини. Найбільш популярна екскурсія в Сігірію обійдеться в $2000 за вертоліт, крім того, доведеться розщедритися ще за $112 за кожну годину очікування вертольота.

З цього випливає, що в будь-який час на Шрі-Ланці тепло і сонячно, а вода в Індійському океані не опускається нижче позначки +28 ℃. У вересні їхати на відпочинок ще небезпечно – погода не заспокоїлась, ніколи не знаєш, що тебе чекає. Втім, досвідчені туристи, які не раз бували на Шрі-Ланці, не проти відпочити в Унаватуні – це місто розташоване в лагуні і надійно захищене від хвиль. А ось вже в листопаді можна сміливо розглядати тури на Шрі-Ланку, щоб відпочити на морі в своє задоволення і дослідити якнайбільше культурних і визначних пам’яток. Тут немає різких перепадів температури, різниця між холодним груднем і жарким квітнем всього кілька градусів.

Майданчик перебувати на висоті майже 2 тисячі метрів. Вперше на острів, Ліптон прибув на острів в 1890 році і згодом створив чайну корпорацію «Ліптон». Шлях по створенню бізнесу був тернистий, але привів до бажаного результату. До цього на Цейлоні вирощували каву, але в ці роки рослини сильно захворіли і кавовий бізнес був згорнутий, а плантації засіяли чайними кущами. А Томас Ліптон, в свою чергу, придбав п’ять плантацій з вирощування чаю. Сер Томас не зупинявся на досягнутому, постійно оптимізував і удосконалив процес збору і переробки чайного листя. Головною особливістю Шрі-Ланки є різноманітність ландшафтів – островом зустрічаються рівнинні, гористі території, які можуть бути пустинними та покритими тропічними лісами.

У Коломбо бурхливо розвивається промисловість і високотехнологічне виробництво. Місцевий порт — один з найбільших в азіатському регіоні. Головними галузями економіки є сільське господарство, текстильне виробництво і видобуток дорогоцінних каменів.

Країна стала республікою і отримала нинішню назву в 1972 р. – До древньої назви острова Ланка була додана приставка «Шрі», що означає «блискучий». Крім того, поруч розташовані кілька цікавих сіл і містечок, де знаходяться буддійські храми і величезні статуї Будди.