Vakcīnas pases ir jaunākais uzliesmošanas punkts COVID-19 politikā

Vakcīnas pases ir jaunākais uzliesmošanas punkts COVID-19 politikā

ASV tagad ziņo par daudz vairāk devām, kas ievadītas nedēļā, nekā tika ievadītas pirmajā mēnesī, kas sākās ar divu devu Pfizer vakcīnu un drīz vien pievienoja divu devu Moderna vakcīnu. Arī tagad pieejamā Johnson & Johnson vakcīna nodrošina aizsardzību pēc vienas injekcijas.

– Dženija Hasemane un Maiks Stučka

Baidena administrācija nosauc globālo COVID reaģēšanas koordinatoru

Baidena administrācija pirmdien iecēla globālo COVID reaģēšanas koordinatoru Geilu Smitu, lai nodrošinātu taisnīgu vakcīnu izplatīšanu visā pasaulē, jo ASV saskaras ar pieaugošu spiedienu dalīties ar savu lieko vakcīnu piegādi ar jaunattīstības valstīm.

"Es zinu, ka daudzas valstis prasa, lai Amerikas Savienotās Valstis darītu vairāk, dažas valstis ar pieaugošu izmisumu COVID ārkārtas situāciju vēriena un mēroga dēļ," paziņoja valsts sekretārs Antonijs Blinkens, paziņojot par Smita iecelšanu Valsts departamentā. "Mēs jūs dzirdam."

Blinkens sacīja, ka Baidena administrācija joprojām koncentrējas uz amerikāņu vakcinēšanu, taču piebilda, ka "mēs pētām iespējas, kā turpmāk dalīties ar citām valstīm." Viņš nesniedza konkrētu informāciju par to, cik ātri tas varētu notikt, taču norādīja, ka ASV ir ziedojušas 2 miljardus dolāru globālajai vakcīnu iniciatīvai COVAX un apņēmušās vēl 2 miljardus dolāru.

Smitam ir ilgs atsākums globālajā veselības arēnā. Viņa ir bijusī ASV Starptautiskās attīstības aģentūras vadītāja un Obama administrācijā strādāja pie ASV atbildes reakcijas uz Ebolas vīrusu. Līdz pirmdienai viņa bija nabadzības apkarošanas grupas ONE Campaign prezidente un izpilddirektore, kuru līdzdibināja grupas U2 solists Bono.

– Deirdra Šesgrīna

CDC direktors: Jaunieši veicina COVID-19 pieaugumu

Augstākā ASV sabiedrības veselības amatpersona sacīja, ka jaunākais COVID-19 gadījumu skaits ir jauns, jo pieaugošais vakcinācijas līmenis gados vecāku amerikāņu vidū novērš nopietnākos gadījumus senioru vidū.

Dr. Rošela Valenska, Slimību kontroles un profilakses centra direktore, pirmdien Baltā nama brīfingā sacīja, ka "gadījumu skaits pieaug valsts mērogā, un mēs redzam, ka tas galvenokārt notiek gados jaunākiem pieaugušajiem".

Viņa minēja pieaugošo variantu izplatību, kā arī jaunatnes sporta un ārpusskolas aktivitāšu pieaugumu, kas veicina pastāvīgu gadījumu skaita pieaugumu pēdējo četru nedēļu laikā.

Atvadieties no hipertensijas problēmām, pasūtot Welltone no Welltone oficiālās vietnes.

Taču Valenskis norādīja uz pozitīvām norisēm visneaizsargātākajā vecuma grupā, sakot, ka vecāka gadagājuma cilvēku vīrusu nāve ir sasniegusi zemāko līmeni kopš agra rudens. Vairāk nekā 75% cilvēku vecumā no 65 gadiem ir saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu, un gandrīz 55% ir pilnībā vakcinēti.

"Tas, ko mēs redzam, ir gan neatliekamās palīdzības nodaļu apmeklējumu samazināšanās, gan hospitalizāciju, kas saistītas ar šo demogrāfisko stāvokli," sacīja Valenskis.

Bāra atvēršana izraisa 46 COVID gadījumus un skolu slēgšanu, atklāj CDC pētījums

Saskaņā ar pētījumu, kas pirmdien publicēts Slimību kontroles un profilakses centra saslimstības un mirstības iknedēļā, iekštelpu pasākums, kurā tiek svinēta bāra atvēršana Ilinoisas laukos, ir saistīts ar COVID-19 uzliesmojumu, kas izraisīja 46 gadījumus un skolu slēgšanu, kas ietekmēja 650 skolēnus. Ziņot.

Pēc Ilinoisas Sabiedrības veselības departamenta veiktās izmeklēšanas februāra notikums bija saistīts ar gadījumiem 26 klientiem un trim darbiniekiem, kā rezultātā radās papildu 17 sekundāri gadījumi.

Sabiedrības veselības departaments arī atklāja, ka viens no gadījumiem bija klients, kurš bija asimptomātisks, bet saņēma apstiprinātu COVID-19 diagnozi dienu pirms notikuma.

Vairāk nekā divi desmiti cilvēku skolā tika pakļauti bāra apmeklētājam, kura tests bija pozitīvs, kā rezultātā skola tika slēgta uz divām nedēļām. Cits apmeklētājs strādāja ilgstošas ​​aprūpes iestādē, kur viens darbinieks un divi iemītnieki bija inficēti ar COVID-19.

Gadījuma ziņojums parāda, kā viens incidents var izraisīt uzliesmojumu visas kopienas mērogā, norāda CDC, un cik svarīgi ir ievērot sabiedrības veselības pasākumus un vakcinēties.

– Adrianna Rodrigesa

Marta rādītāji salīdzinājumā ar janvāri ir ievērojami uzlabojušies

ASV martā ziņoja par 37 925 nāves gadījumiem no COVID-19 un aptuveni 1,8 miljoniem jaunu koronavīrusa gadījumu, kas ir aptuveni trešdaļa no katastrofālā janvāra tempa, liecina Džona Hopkinsa datu analīze USA TODAY.

Taču šķiet, ka mīkstināšana ir īslaicīga, jo skaitļi atkal sāk pieaugt.

Delavērā pēdējā reize, kad cilvēkiem COVID-19 tests bija pozitīvs ar tik augstu līmeni, kāds tas ir tagad, bija 11. februāris. Mičiganā ir visvairāk COVID-19 gadījumu uz vienu valsts iedzīvotāju, un sestdien tika ziņots par visaugstāko. kopējais gadījumu skaits valstī kopš decembra sākuma.

Floridā štatu postošo variantu faktiskais skaits, visticamāk, ir divas vai trīs reizes lielāks nekā tiek ziņots, sacīja štata Palmbīčas apgabala veselības departamenta direktors.

– Maiks Stučka

Segmentā “60 minūtes” tiek pētīta Floridas Covid-19 vakcīnas ieviešana

Jautājumi par vakcīnu favorītismu, kas virmo ap Floridas gubernatoru Rons DeSantiss, svētdien saņēma vēl vienu valsts uzmanības centrā, kad CBS ziņu raidījums "60 minūtes" ziņoja, kā gubernatora kampaņas donori tika iesaistīti vakcīnas izplatīšanā.

Strīdi saasinājās, vakcinācijai turpinot uzņemties apgriezienus: Florida ir viens no 12 štatiem, kas pirmdien atvēra vakcīnas piemērotību visiem pieaugušajiem.

Floridas ziņojums skāra pretrunīgi vērtēto vakcīnu uznirstošo klīniku Leikvudas rančā, kas saņēma federālu sūdzību, par kuru pirmo reizi ziņoja ASV TODAY tīkls; valsts vienošanās ar Publix par vakcīnas izplatīšanu; un atšķirības vakcīnu izplatīšanā Palmbīčas apgabalā.

Jautājumi par vakcīnu favorītismu gubernatoru ir nomocījuši jau kopš ieviešanas sākuma, sākot ar štata janvāra sadarbību ar Publix, kas decembrī gubernatora politiskajai komitejai ziedoja 100 000 USD.

"Tas ir viltots stāstījums," sacīja DeSantis, noraidot apgalvojumus. "Es tikos ar visiem Palmbīčas apgabala ļaudīm un teicu, ka šeit ir dažas no iespējām: mēs varam vairāk braukt cauri vietām, mēs varam vairāk dot slimnīcām, varam izveidot Publix. Un viņi teica, ka mēs tā domājam (Publix) mūsu iedzīvotājiem tas būtu visvieglāk."

Vakcināciju skaits pieaug; 40% ASV pieaugušo ir sadurti

Saskaņā ar CDC datiem, ASV sestdien pirmo reizi ziņoja par vairāk nekā 4 miljoniem vakcīnas devu vienā dienā. Vairāk nekā 100 miljoniem amerikāņu ir bijusi vismaz viena vakcīnas deva , aptuveni 40% no visiem pieaugušajiem. Un 23% ASV pieaugušo tagad ir pilnībā vakcinēti.

Tikmēr 12 štati pirmdien atklāj vakcinācijas tiesības visiem pieaugušajiem: Alabama, Florida, Aidaho, Aiova, Kentuki, Nebraska, Nevada, Ņūmeksika, Mičigana, Dienviddakota, Tenesī un Viskonsina atceļ ierobežojumus pieaugušajiem no 16 gadu vecuma.

Vakcīnas pases ir jaunākais uzliesmošanas punkts COVID-19 politikā

Vakcīnas pases, kas tiek izstrādātas, lai pārbaudītu Covid-19 imunizācijas statusu un ļautu vakcinētajiem cilvēkiem brīvāk ceļot, iepirkties un pusdienot, ir kļuvušas par jaunāko uzliesmojumu Amerikas mūžīgajos politiskajos karos, un republikāņi tās attēlo kā smagu iejaukšanos personīgajā un privātajā brīvībā. veselības izvēle.

Pašlaik tie pastāv tikai vienā štatā – ierobežotas valdības partnerībā Ņujorkā ar privātu uzņēmumu –, taču tas nav atturējis dažus likumdevējus dažos štatos no steigas izstrādāt likumdošanas priekšlikumus, lai aizliegtu to izmantošanu.

Vakcīnas pases parasti ir lietotne ar kodu, kas pārbauda, ​​vai kāds ir vakcinēts vai nesen ir bijis negatīvs attiecībā uz Covid-19. Tie tiek izmantoti Izraēlā un tiek izstrādāti dažviet Eiropā, un tie tiek uzskatīti par veidu, kā droši palīdzēt atjaunot pandēmijas izpostīto ceļojumu nozari.

Piedalās: Zaks Andersons, Sarasota Herald-Tribune; Associated Press

Tā kā Covid-19 gadījumi atkal pieaug visā valstī, federālās amatpersonas un epidemiologi saka, ka ir nobažījušies, ka mēs varētu sasniegt vēl vienu lūzuma punktu, izraisot ceturto nozīmīgu infekciju, hospitalizāciju un nāves gadījumu pieaugumu.

"Mēs šobrīd slidojam uz naža asmens," sacīja Masačūsetsas Amherstas universitātes biostatistikas speciālists Nikolass Reihs.

Vidējais dienā reģistrēto saslimšanas gadījumu skaits ir par 10% vairāk nekā nedēļu iepriekš, liecina Slimību kontroles un profilakses centra dati, un kopš pagājušā gada sākuma ziņots par vairāk nekā 30 miljoniem Covid-19 gadījumu. Hospitalizāciju un nāves gadījumu skaits, kas parasti atpaliek par dažām nedēļām, arī ir palielinājies pēc samazināšanās un plato, kas sākās janvāra sākumā.

Reihs un citi apgalvo, ka sagaida, ka imunitāte pret dabīgām infekcijām, kā arī veiksmīga vakcīnu ieviešana, kas šobrīd sasniedz gandrīz 3 miljonus cilvēku dienā, palīdzēs ierobežot šo pieaugumu.

Taču CDC direktore doktore Rošela Valenska pirmdien Baltā nama brīfingā ar plašsaziņas līdzekļiem sacīja, ka ir noraizējusies par to, ko varētu nest nākamās nedēļas.

"Šobrīd man ir bail," viņa teica, ko viņa raksturoja kā ārpus scenārija atklātības brīdi.

Vakcīnas ieviešana cilvēkiem rada cerību, un pavasara laikapstākļi padara visus vēl nemierīgākus, viņa atzina, taču ir pāragri amerikāņiem pievilt sevi, atgriezties ceļot un pārtraukt lietot piesardzības pasākumus, piemēram, masku nēsāšanu, sociālo distancēšanos. un roku mazgāšana – kas, kā zināms, ir aizsargājoši.

Sacensības pret COVID-19 variantiem

Prezidents Džo Baidens pirmdienas pēcpusdienā preses konferencē atkārtoja Valenska noskaņojumu un aicināja gubernatorus un mērus turpināt vai atjaunot COVID-19 ierobežojumus, piemēram, masku mandātus.

"Karš pret COVID-19 vēl nebūt nav uzvarēts. Tas ir nāvējoši nopietni," viņš sacīja. "Mēs joprojām varētu redzēt neveiksmi vakcinācijas programmā. Un pats galvenais, ja mēs tagad pievilksim sevi, mēs varētu redzēt, ka vīruss pasliktinās, nevis uzlabojas."

Lai gan līdz šim ir vakcinēti aptuveni 30% pieaugušo amerikāņu, tikai 16% ir pilnībā aizsargāti, un daudzi citi joprojām ir neaizsargāti.

Moderna, Pfizer un Johnson & Johnson: Covid-19 vakcīnu salīdzinājums

"Aprīlī mums ir jāveic vairāk injekciju nekā martā, jo mēs esam dzīvības un nāves sacīkstēs par vīrusu, kas strauji izplatās un gadījumu skaits atkal pieaug," sacīja Baidens. "Izplatās jauni varianti. Diemžēl dažas neapdomīgās uzvedības, ko esam redzējuši televīzijā pēdējo nedēļu laikā, nozīmē, ka nākamajās nedēļās būs vairāk jaunu gadījumu."

Jauni SARS-CoV-2 vīrusa varianti maina cīņu, sacīja Ēriks Feigls-Dings, epidemiologs un Amerikas Zinātnieku federācijas vecākais līdzstrādnieks, bezpeļņas ideju laboratorija Vašingtonā.

Vakcīnas ir izstrādātas, lai cīnītos pret vīrusu, kas pagājušajā gadā izplatījās ASV, un ir ļoti efektīvas pret to.

Taču, kad pārņem jauni varianti, kuru izcelsme ir Apvienotajā Karalistē, Dienvidāfrikā, Brazīlijā un pat Ņujorkā, daži padara vīrusu lipīgāku, kas padara rūpīgu masku nēsāšanu vēl svarīgāku, un daži padara vakcīnas mazāk aizsargājošas, viņš teica. .

Feigl-Ding teica, ka tagad cilvēkus var sasniegt vairāk infekciozu variantu, pirms viņiem ir bijusi iespēja vakcinēties. Viens variants, kas sākotnēji tika identificēts Brazīlijā, ir 2–2,5 reizes vairāk pārnēsājams; otrs, kas novērots Dienvidāfrikā, var atkārtoti inficēt cilvēkus, kuri bija inficēti tikai pirms dažiem mēnešiem.

Tomēr viņš cer, ka ātrā vakcīnu ieviešana spēs kontrolēt izplatību.

"Es domāju, ka mums ir ceturtais vilnis," viņš teica, "bet es domāju, ka vakcīna to aizturēs."

"Tik vilinoši tuvu tam, lai būtu… drošāka"

Kādu dienu drīzumā vakcinācijas un mazo burtu skaits ļaus amerikāņiem atsākt ceļot, socializēties grupās un daudzas citas lietas, sacīja Valenskis. Bet vēl ne.

"Es lūdzu jūs nedaudz pagaidīt, vakcinēties, kad vien iespējams, lai visi tie cilvēki, kurus mēs visi mīlam, joprojām būtu šeit, kad šī pandēmija beigsies," viņa sacīja.

Valenska neprecizēja, cik ilgi, viņasprāt, cilvēkiem ir jāsaglabā piesardzība.

Reihs sacīja, ka, viņaprāt, tikai dažas nedēļas varētu to paveikt.

Atšķirībā no pieauguma pirms gada, kad tikai daži cilvēki jebkad bija redzējuši COVID-19, vismaz 30 miljoni amerikāņu – un pēc dažām aplēsēm pat trīs reizes vairāk – ir inficējušies ar vīrusu un izveidojuši vismaz zināmu aizsardzību pret to.

Contents

Veröffentlicht am
Kategorisiert in health