Америка Тест з географії «На Урок»

Цей район – знаменита аргентинська Пампа, що займає приблизно 1 / 5 території цієї країни. Для таких районів характерні вже не дрібні селянські, а великі капіталістичні господарства. На цій горі встановлена ​​величезна фігура Христа з білого мармуру. Держави Латинської Америки в більшості своїй принадлежать до групи країн, що розвиваються. Однак, на відміну від інших держав цього типу, вони пройшли досить тривалий шлях незалежного розвитку.

Велику рогату худобу тут використовують і як тяглову силу. Питома вага Латинської Америки у світовому видобутку марганцевої руди становить близько 25%. Головним її продуцентом у регіоні є Бразилія.

вкажіть яка головна зернова культура у латинській америці

На початку 90-х років такі країни, як Бразилія і Мексика за обсягом продукції обробної промисловості входили до першої десятки країн світу. І хоч абсолютні показники розвитку обробної промисловості в регіоні досить вагомі, проте відносні показники, які характеризують рівень її розвитку, невисокі. Урожайність зернових удвічі менша, ніж в економічно розвинених країнах і становить в середньому 20 ц/га. Рівень виробництва зерна не задовольняє внутрішніх потреб регіону. У середньому на одного жителя припадає 220 кг. Найбільшими його виробниками є Бразилія, Мексика й Аргентина. Серед них Бразилія займає третє місце у світі за виробництвом зерна кукурудзи, а Мексика й Аргентина — п’яте і шосте місця відповідно .

Економічний розвиток Латинської Америки

Оскільки видобуток природного газу розпочався лише після Другої світової війни, то газопроводи почали тут будувати набагато пізніше, ніж нафтопроводи. Парк літаків Латинської Америки https://izmacity.com/articles/302029/chomu-ne-varto-divitisya-na-sonyachne-zatemnennya оцінюється у 21 тисячу одиниць, з яких 2/3 припадає на Бразилію. Парк літаків усіх авіакомпаній складається з машин, які закуплені в економічно розвинених країнах, насамперед у США.

КРАЇНИ ЛАТИНСЬКОЇ АМЕРИКИ

Морський транспорт відіграє важливу роль у зовнішній торгівлі регіону і транспортних зв’язках латиноамериканських країн. У цілому в регіоні на морські міжнародні перевезення припадає 95% всього вантажообороту морського транспорту і лише 5% — на каботажні перевезення. В Бразилії, Аргентині, Чилі, Перу і Колумбії морським транспортом перевозять майже 90% зовнішньоторгових вантажів. У Венесуелі практично всі міжнародні перевезення здійснюються морським транспортом. І тільки в Мексиці цей показник становить 50%.

Вкажіть, яка головна зернова культура у Латинській Америці?

Заболочені ділянки на узбережжі Атлантичного океану вкриті мангровими лісами. Запаси кам’яного вугілля у Латинській Америці невеликі і оцінюються у 76,4 млрд. Т., що становить тільки 2% світових запасів. Основні запаси кам’яного вугілля зосереджені у Колумбії, Бразилії і Венесуелі. Колумбія за запасами кам’яного вугілля входить до першої десятки країн світу.