Stále sa pokúšate zmeniť alebo zrušiť svoj let v čase koronavírusovej krízy?

Stále sa pokúšate zmeniť alebo zrušiť svoj let v čase koronavírusovej krízy?

Na stredajšej tlačovej konferencii riaditeľka pre zdravotníctvo Dr. Cara Christová povedala, že ak budú infekcie pokračovať súčasným tempom, choroby budú vrcholiť v apríli a počet hospitalizácií bude vrcholiť v máji.

"Arizona je stále v počiatočnej fáze prepuknutia COVID-19 a počet prípadov v štáte sa výrazne zvýši," povedal Christ.

V štáte bolo otestovaných viac ako 6 600 obyvateľov Arizony, z ktorých väčšina bola vykonaná súkromnými laboratóriami, povedal Christ na stredajšom brífingu.

Testovanie je obmedzené na ľudí vo vysoko rizikových skupinách a tých, ktorí vykazujú symptómy. Štát uprednostňuje zdravotnú starostlivosť a pracovníkov „kritickej infraštruktúry“.

"Vyjadrujeme našu najhlbšiu sústrasť rodine a priateľom, ktorí smútia za svojím milovaným v tomto ťažkom období," uviedla v pripravenom vyhlásení Dr. Cara Christ, riaditeľka ADHS.

K piatku malo okres Maricopa 35 hlásených prípadov COVID-19.

Nedovoľte, aby vás problémy s kĺbmi dlhšie zdržiavali. Vyskúšajte náš doplnok ešte dnes a získajte späť svoj život na https://hondrostrong-website.com/sk/ .

Nové pozitíva naznačujú, že choroba sa šíri po celom štáte. Desať z 15 okresov Arizony má teraz predpokladané pozitívne alebo potvrdené prípady.

Okresy Yuma a Cochise v piatok oznámili svoje prvé predpokladané pozitívne prípady.

Navajo Nation oznámilo 11 prípadov vo štvrtok neskoro večer, čím sa počet v rezervácii Navajo zvýšil na 14, a kmeňový prezident Jonathan Nez vydal príkaz na „úkryt na mieste“ pre komunitu Chilchinbeto v severnej Arizone.

Najmenej sedem z 11 nových prípadov pochádza z komunity Chilchinbeto, uviedli predstavitelia Navajo. Nie je jasné, či ďalšie štyri prípady sú v Arizone, Novom Mexiku alebo Utahu. Národ Navajo zahŕňa pozemky vo všetkých troch štátoch a nešpecifikoval, v ktorom štáte postihnutí pacienti žijú. (Skoršia verzia príbehu zahŕňala tieto štyri prípady v Arizone.)

Okres Maricopa zostáva krajom s najvyšším počtom prípadov, 34, ukazujú údaje z ministerstva zdravotníctva v Arizone.

Okres Pinal má 10 prípadov a okres Coconino osem, potvrdil v piatok hovorca okresu. Čísla štátov ukazujú, že okres Pima má tiež osem prípadov, oproti siedmim vo štvrtok, a okresy Yavapai, Graham, Santa Cruz, Cochise a Yuma majú každý jeden prípad.

Prípady Yuma a Cochise neboli zahrnuté do štátnych údajov zverejnených v piatok ráno. Zdá sa, že okres Navajo má podľa kmeňových správ najmenej 10 prípadov.

Údaje o stave ukazujú, že existuje 101 testov s očakávanými výsledkami. Zatiaľ čo štátne čísla ukazujú, že bolo testovaných 343 Arizonanov, čísla sú pravdepodobne vyššie, pretože tento záznam nezahŕňa ľudí testovaných súkromnými laboratóriami.

SonoraQuest, LabCorp, Translačný inštitút pre výskum genomiky a Mayo Clinic teraz robia svoje vlastné testovanie v Arizone.

Arizonské ministerstvo zdravotníctva odporúča obyvateľom Arizony zrušiť alebo odložiť hromadné zhromaždenia 10 alebo viacerých ľudí.

Guvernér Doug Ducey vo štvrtok oznámil, že obmedzí reštauračné služby a zatvorí bary, divadlá a telocvične v okresoch s potvrdenými prípadmi COVID-19, čím zintenzívni úsilie Arizony o spomalenie šírenia nového koronavírusu.

Smernica nadobudne účinnosť v piatok po skončení pracovného času.

Ducey tiež:

  • Vyzval Národnú gardu, aby pomohla obchodom s potravinami a potravinovým bankám doplniť regály na ochranu zásob potravín. Obchody čelili „bezprecedentnému dopytu“ a potravinové banky nemajú dostatok dobrovoľníkov.
  • Zastavil všetky voliteľné operácie, „aby sa uvoľnili lekárske zdroje a zachovala sa kapacita nemocníc a poskytovateľov, aby mohli naďalej ponúkať životne dôležité služby“.
  • Oneskorené dátumy vypršania platnosti vodičských preukazov v Arizone, aby obyvatelia vo veku 65 rokov alebo starší nemuseli čakať v rade na štátnych úradoch na ich obnovenie.
  • Povolil reštauráciám dodávať alkoholické nápoje s jedlom a umožnil výrobcom, veľkoobchodníkom a maloobchodníkom odkupovať neotvorené produkty z reštaurácií, barov a klubov.

Stredisko zdrojov COVID-19 Univerzity Johnsa Hopkinsa v piatok oznámilo 255 305 prípadov na celom svete, vrátane 10 444 úmrtí. Americké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb v piatok oznámilo, že počet prípadov v USA je 15 219 vrátane 201 úmrtí.

Senát schválil stimulačnú dohodu vo výške 2 biliónov dolárov, starosta New Yorku povedal, že viac ako polovica jeho mesta môže čeliť infekcii koronavírusom a Británia v stredu oznámila, že princ Charles mal pozitívny test na vírus.

Senátny líder pre menšiny Chuck Schumer označil dohodu o oboch stranách za „najväčší záchranný balík v histórii“. A líder väčšiny v Senáte Mitch McConnell povedal: "Toto je vojnová úroveň investícií do nášho národa."

Teraz zákon zamieri do Snemovne reprezentantov na hlasovanie a potom zamieri k stolu prezidenta Donalda Trumpa. Dohoda prichádza v čase, keď potvrdené prípady v Amerike, ktorých je teraz viac ako 69 000, stúpajú exponenciálnym tempom . Očakáva sa viac, keďže USA zvyšujú testovanie.

Väčšinový líder Snemovne reprezentantov Steny Hoyer, D-Md., oznámil, že Snemovňa bude v piatok hlasovať o účte vo výške 2 biliónov dolárov a že sa zídu o 9:00.

"Očakávame, že návrh zákona prejde hlasovým hlasovaním," povedal.

Počet obetí v USA bol vo štvrtok skoro ráno na úrovni 1 050 po zatmení 600 v utorok. Celosvetovo už vírus zabil viac ako 21 200 ľudí, uvádza sa na informačnom paneli Univerzity Johnsa Hopkinsa .

Náš živý blog sa aktualizuje počas dňa. Obnovte si najnovšie správy. Ďalšie titulky:

  • Trump tvrdí, že USA vynikajú v testovaní na koronavírusy. Overili sme si fakty.
  • Stimulácia vo výške 2 biliónov dolárov je najväčšia v histórii. Ako je to v porovnaní s účtami z 11. septembra z finančnej krízy?
  • Vidíte na celom Instagrame „do zajtra“? Tu je to, čo to znamená.
  • Považujú sa potraty za nevyhnutnú operáciu počas koronavírusovej krízy? Texas, Ohio, Mississippi hovoria nie.
  • Stále sa pokúšate zmeniť alebo zrušiť svoj let v čase koronavírusovej krízy? 4 (nové) veci, ktoré by ste mali vedieť
  • Musí milovať domáce zvieratá: Päť spôsobov, ako zabaviť svojich psov, aby ste mohli pracovať hneď teraz 🐶
  • Chcete aktualizácie vo vašej doručenej pošte? Zaregistrujte sa tu .

Cieľom tohto masívneho balíka je poskytnúť finančné záchranné lano Američanom a podnikom, ktoré sú postihnuté, a zároveň ponúknuť uistenie trhom, ktoré v dôsledku dopadov vírusu na ekonomiku zažili niektoré z najhorších dní za posledné desaťročia.

Balík núdzovej pomoci je už tretím, ktorý Kongres prijal na kompenzáciu účinkov vírusu. Stredajšie hlasovanie ukončilo dni napätých, nepretržitých rokovaní medzi Trumpovou administratívou a lídrami Snemovne reprezentantov a Senátu.

– Christal Hayes

Hviezda NBA Stephen Curry a Anthony Fauci budú hovoriť o koronavíruse na Instagrame

Superhviezda NBA Stephen Curry sa pripája k snahe čeliť koronavírusu moderovaním diskusie na Instagrame s Anthonym Faucim vo štvrtok o 13:00 EDT.

Fauci, riaditeľ Národného inštitútu pre alergie a infekčné choroby, bol vedúcim hlasom vedy a medicíny v reakcii Trumpovej administratívy na pandémiu. Fanúšikom bude odpovedať na otázky týkajúce sa vírusu.

Curry vynechal väčšinu teraz prerušenej sezóny NBA so zlomeninou ruky, ale dvojnásobný ligový MVP a trojnásobný šampión zostáva jedným z najpopulárnejších hráčov ligy.

WHO požaduje šesť opatrení na zastavenie celosvetového šírenia koronavírusu

Generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus na tlačovom brífingu v stredu večer vyzval krajiny, aby prijali šesť opatrení na agresívny útok proti šíreniu pandémie koronavírusu.

Opatrenia žiadajú krajiny, aby rozšírili, vyškolili a nasadili zdravotníckych pracovníkov; zaviesť systém na nájdenie každého podozrivého prípadu „na úrovni komunity“; zvýšiť produkciu a dostupnosť testovania; vybaviť a prispôsobiť zariadenia na izoláciu a liečbu pacientov; vypracovať plány a protokoly pre karanténu; a preorientovať celú vládu na potlačenie a kontrolu COVID-19.

"Tieto opatrenia sú najlepším spôsobom na potlačenie a zastavenie prenosu, aby sa po zrušení obmedzení vírus znovu neobnovil," povedal Tedros. „Posledná vec, ktorú ktorákoľvek krajina potrebuje, je otvoriť školy a podniky, aby sme ich potom prinútili opäť zatvoriť z dôvodu oživenia.

Tedros tiež privítal výzvu generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov Antónia Guterresa na globálne prímerie, aby sa vlády mohli plne sústrediť na likvidáciu vírusu.

– Lorenzo Reyes

Starosta Bill de Blasio: Polovica mesta New York bude infikovaná koronavírusom

Viac ako polovica obyvateľov New Yorku môže očakávať, že bude infikovaná koronavírusom, povedal starosta Bill de Blasio. Väčšina bude trpieť len „miernou skúsenosťou“, ale mnohí budú veľmi chorí a „prídeme o niektorých ľudí,“ povedal.

Apríl bude ťažký a máj ešte tvrdší, kým sa vírusová kríza zmierni, povedal. Mesto doteraz zaznamenalo 192 úmrtí a je tu viac ako 17 000 potvrdených prípadov vírusu.

"Svet, ktorý sme poznali, je preč," uviedol de Blasio v príspevku na sociálnej sieti. "A už sa to nevráti, nie niekoľko nasledujúcich mesiacov. To je holá pravda."

Demonštranti blokujú americko-mexickú hranicu pre obavy zo šírenia koronavírusu

Demonštranti na mexickej strane hranice v stredu na niekoľko hodín zablokovali jazdné pruhy smerujúce do Mexika v pohraničných mestách Ambos Nogales, aby vyjadrili svoju nespokojnosť s reakciou mexickej vlády na pandémiu koronavírusu.

Demonštranti požadovali prísnejšie kontroly a kontroly premávky na juh na hraniciach medzi USA a Mexikom z obavy, že cestujúci z USA by mohli do Mexika importovať nové prípady koronavírusu.

Menej ako tucet ľudí s maskami a označeniami použilo dve zo svojich vozidiel na blokádu dvoch južných jazdných pruhov na priechode DeConcini, niekoľko stoviek stôp na mexickej strane hranice, ukazujú mexické médiá.

Niektoré nápisy žiadali obyvateľov USA, aby „zostali doma“. Iní vyzvali mexického prezidenta Andrésa Manuela Lópeza Obradora, aby posilnil kontroly a obmedzenia pozdĺž americko-mexickej hranice s cieľom obmedziť šírenie COVID-19.

– Rafael Carranza, Arizona republika

Dvaja pasažieri výletnej lode Grand Princess zomreli na koronavírus

Dvaja pasažieri z výletnej lode Grand Princess, ktorá niekoľko dní plávala pri kalifornskom pobreží, kým jej bolo dovolené zakotviť v Oaklande, zomreli na následky koronavírusu, uviedlo ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb.

Vo vyhlásení HHS pre USA TODAY sa uvádza, že obaja pasažieri boli po opustení lode v karanténe na Travisovej leteckej základni v Kalifornii a potom boli prevezení do miestnych zdravotníckych zariadení po tom, ako sa u nich objavili príznaky COVID-19. Jedna osoba zomrela v sobotu a druhá v pondelok.

Viac ako 3 500 ľudí na palube Grand Princess počas plavby zo San Francisca na Havaj bolo potenciálne vystavených koronavírusu a 21 z nich bolo nakoniec pozitívne testovaných na palube.

Morgan Hines a Andrea Mandell

Guvernér New Yorku Andrew Cuomo propaguje výhody sociálneho dištancovania

Guvernér New Yorku Andrew Cuomo povedal, že sociálne dištancovanie pomohlo spomaliť počet hospitalizácií v jeho štáte, no stále prevyšuje očakávania. Štát bude podľa neho potrebovať 140-tisíc nemocničných lôžok, čo je takmer trojnásobok existujúcej kapacity. Očakáva, že krivka štátu dosiahne svoj vrchol do dvoch-troch týždňov.

"Stále sme na ceste do hory," povedal.

Cuomo tiež uviedol, že štát má dostatočné masky a ďalšie ochranné prostriedky, ktoré by vydržali niekoľko dní, ale preteky o získanie respirátorov sú naďalej kritické. Povedal, že budú vrátené štátom, ktoré ich darujú – a že jeho štát tiež poskytne odborné znalosti o liečbe.

"Žiadame krajinu, aby nám pomohla," povedal. "Oplatíme ti láskavosť."

Princ Charles mal pozitívny test na koronavírus, vykazuje „mierne príznaky“

Britský princ Charles, následník trónu, bol pozitívne testovaný na koronavírus, uviedla vo vyhlásení jeho oficiálna kráľovská rezidencia. Vo vyhlásení sa uvádza, že princ Charles (71) "prejavuje mierne príznaky, ale inak zostáva v dobrom zdravotnom stave." Jeho manželka, vojvodkyňa z Cornwallu, nemá vírus, ukázal test.

Diagnóza koronavírusu princa Charlesa: Pre Britov, monarchiu, je to veľká vec. Tu je dôvod.

Britská kráľovná Alžbeta zrušila počas epidémie niekoľko udalostí v denníku "ako rozumné preventívne opatrenie", ale ešte minulý týždeň stále organizovala "audiencie" s členmi verejnosti.

Contents

Veröffentlicht am
Kategorisiert in health